Lejdi Gaga i Toni Benet: Deco, slušajte džez!

Toni Benet i Lejdi Gaga imaju domaći zadatak za mlade generacije: da slušaju njihov novi džez album.

Život

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

11:26

Default images

Dvoje Gremijem nagrađivanih pevača se nadaju da će album "Cheek to Cheek" približiti džez mlađoj publici.

"Poenta ovog albuma nije da Toni i ja radimo zajedno, već da približimo džez potpuno novoj publici", izjavila je Lejdi Gaga, dodajući da su ona i Benet želeli da daju džezu ono što mu pripada - najviše poštovanje i počast.

Na albumu "Cheek to Cheek", koji izlazi idućeg utorka, nalaze se numere velikana džeza, od Djuka Eligtona (Sophisticated Lady) preko Bilija Strejhorna (Lush Life) do Kola Portera (Anything Goes).

Lejdi Gaga i Toni Benet su na njemu radili dve godine. Pop diva, koja je poput svog starijeg kolege odrasla u Njujorku, kazala je da peva džez od svoje 13. godine.

"Džez je bliži mojoj prirodi. Ja sam buntovnica i za mene je ovo prava pobuna da na trenutak okrenem leđa popu i pevam čisti džez", objasnila je Gaga.

"U stvari, džez je originalna američka pop muzika i pokušavam da što bolje objasnim svojim fanovima da su ove pesme istinski vanvremenske", navela je ona.

Gaga (28) i Benet (88) su prvi put zajedno radili 2011, na pesmi "The Lady Is a Tramp" sa Benetovog albuma "Duets II" koji se prodao u više od milion primeraka i osvojio dve Gremi nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: