Tužila bivšeg dečka zato što joj je uzeo nevinost

Jedna Kineskinja tužila je bivšeg dečka zbog toga što joj je uzeo nevinost, pre nego što joj je rekao da je oženjen.

Život

Izvor: AFP

Sreda, 17.09.2014.

16:35

Default images

Foto: Tori Rector / Flickr.com

Nesavesni suprug i ljubavnik moraće da plati devojci odštetu u iznosu od oko 5.000 dolara zbog toga što joj je uzeo nevinost.

Oni su se upoznali putem interneta 2009. a počeli da se viđaju tek 2013. Čak su zajedno putovali u Singapur gde su imali odnose.

Kada je muškarac iznenada prestao da se javlja, devojka je otišla na njegovu adresu i otkrila da on ima porodicu.

Ona ga je optužila za narušavanje njenog zdravlja i prava na čednost i zahtevala odštetu od gotovo 81.000 dolara zbog pretrpljenog duševnog bola.

Sud je originalni zahtev odbacio kao preteran, ali je u presudi navedeno da nečije pravo na nevinost treba da bude zaštićeno zakonom.

“Narušavanje prava na nevinost vodi narušavanju nečijeg zdravlja, tela i reputacije... i zaslužuje da bude kompenzovano”, navodi se u presudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: