Leonardo Dikaprio novi izaslanik mira UN

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun imenovao je američkog glumca Leonarda Dikaprija za izaslanika mira svetske organizacije sa zadatkom da promoviše globalnu kampanju o klimatskim promenama.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

18:22

Default images

Ban je, na konferenciji za štampu, rekao da Dikaprio "nije samo jedan od vodećih glumaca sveta" već da je "duže vreme angažovan u borbi za očuvanje prirodne okoline".

Popularni glumac je 1998. osnovao fondaciju koja se zalaže za očuvanje poslednjih divljih prostranstava na planeti i izgradnju harmoničnijih odnosa izmedju čoveka i prirode.

Generalni sekretar UN je kazao da će se Dikraprio iduće nedelje obratiti sa tribine samita o klimi na kojem se očekuje učešće 120 svetskih lidera.

Dikaprio se tako pridružio grupi 11 poznatih svetskih ličnosti koje deluju u ime svetske organizacije kao izaslanici mira, a medju kojima su Stivi Vonder, Majkl Daglas, Džordž Kluni, brazilski pisac Paulo Koeljo i argentinski dirigent Danijel Barenboim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: