Jedan od milion: Crnkinja rodila belu bebu

Slučaj koji se događa jednom u milion: Ketrin Hauvort, Britanka nigerijskog porekla, donela je na svet dečaka bele puti, zelenih očiju i svetlosmeđe kose.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

17:38

Default images

"Babica se našla u čudu kada se moj sin Džona rodio", izjavila je za list "Sandej miror" 32-godišnja mama koja se porodila 1. juna.

"Pogledala me je, a zatim je pogledala Džonu i nije mogla da veruje svojim očima", dodala je Ketrin, koja je i sama bila iznenađena time što je njen sinčić potpuno beo.

U čudu se našao i bebin otac, Ričard, koji iako belac, nije očekivao da dobije belog sina.

Koža nekih beba potamni nakon nekoliko sedmica, ali se Džoni to nije desilo.

Prema pisanju londonskog lista, Ketrin ima poseban gen čije su šanse da bude aktiviran izuzetno male.

"Rekli su mi da nosim gen belca. Roditelji su mi iz Nigerije, i koliko znam, svi smo u porodici crni", navela je mama malog Džone.

Lekari su upozorili par da je malo verovatno da će njihova buduća deca, ukoliko se odluče da prošire porodicu, biti bela.

"Uostalom, boja Džonine kože je potpuno nebitna. Najvažnije je da je on jedna zdrava i srećna beba", zaključio je Ričard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: