Plastični hirurzi: Ovako izgleda savršen pupak

Savršeni pupak je ovalnog oblika i vertikalno je orjentisan, sudeći po rezultatima novog istraživanja koje je sprovela grupa estetskih hirurga, prenosi "Daily Mail".

Život

Izvor: Daily Mail

Utorak, 26.08.2014.

16:38

Default images

Hirurzi sa Yong Loo Lin škole medicine univerziteta u Singapuru analizirali su fotografije 37 Plejbojevih zečica kako bi dobili sliku o idealnoj dužini, obliku i poziciji pupka.

Uz pomoć kompjuterizovanog alata, oni su utvrdii da savršeni pupak ima odnos 46 naspram 54, nalazi se na sredini stomaka i ima horizontalan položaj.

Idealna dužina predstavlja 5 odsto dužine od donje strane grudne kosti do prepona.

Autor studije Šu Jin Li, i njegove kolege, prethodno su razvili softver koji je analizirao slike nosa i grudi.

Međutim, plastični hirurg dr Adam Rubenštajn iz Majamija, tvrdi da većina ljudi želi da ima pupak koji se smatra “normalnim”.

“Korišćenje Plejbojevih zečica je njihov slobodan izbor. samo zato što se ove žene smatraju prelepim, to ne znači da imaju prelep pupak”, tvrdi Rubenštajn.

Estetska operacija pupka traje 45 minuta, a u 2011. godini dr Kurtis Cetrulo, hirurg iz Masačusets generalne bolnice u Bostonu, izjavio je za "NBC" da većina pacijenata traži “vertikalan procep pupka koji je mali i tanak”.

Ranije istraživanje sprovedeno je 2000. godine na Univerzitetu u Mizuriju kada je grupi od 15 muškaraca i 6 žena prikazano 147 fotografija ženskih pupaka.

Sudeći po rezultatima, pupci koji su bili smatrani privlačnim bili su mali i vertikalno orjentisani, ili oblika slova T, dok je horizontalan pupak smatran ružnim.

Foto: Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: