Kad nema leda: Palestinski izazov "kofe šuta"

Neki Palestinci koji su izgubili kuće u sukobu između izraelske vojske i Hamasa odlučili su da skrenu pažnju sveta "polivajući" se ostacima iz ruševina svojih domova, kako bi pokazali želju da rat prestane.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.08.2014.

15:27

Default images

Ajman al Alul je prvi postavio na društvene mreže svoju verziju tog takozvanog ledenog izazova.

" Morao sam da uradim nešto i pošaljem poruku širom sveta o Gazi," rekao je on.

Alul je istakao da se zbog ratne situacije voda na toj palestinskoj teritoriji ne može tek tako prosipati. Međutim, ima puno šuta okolo, zbog izraelskog odgovora na raketnu i minobacačku vatru Hamasa,kako je rekao.

"Mnogo je važnije iskoristiti vodu, nego je prolivati po glavama.Čak i da je i ima, teško bi bilo zamrznuti je",rekao je on, objasnivši da mu se svidela ideja o takvom izazovu i da je odlučio da napravi palestinsku verziju.

Odmah u ponedeljak, nakon što je postavio video snimak, Alul je zabeležio 2.000 lajkova. Cilj mu je bio da pokaže svetu kakvim patnjama je izložen palestinski naord.

"Ovo je za ljude koji se solidarišu s palestinskim narodom. Mi vode nemamo, ali ovo imamo. Možda neću naći vodu da se umijem posle ovoga", rekao Alul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: