Ogromna pukotina u Meksiku zbunila naučnike

Neverovatan snimak pukotine duboke 8 metara koja se pojavila na severozapadu Meksika i koja je dugačka skoro jedan kilometar, zbunio je naučnike koji pokušavaju da otkriju razlog njenog stvaranja, piše "Independent".

Život

Izvor: Independent

Petak, 22.08.2014.

13:30

Default images

Pukotina je toliko velika da su vozači i radnici na farmama prisiljeni da je obilaze u širokom luku.

Video prikazuje pukotinu koja je na pojedinim mestima široka i do 5 metara, a snimljen je uz pomoć drona.

Snimak pokazuje vozila koja su se zaustavila pored pukotine, kao i ljudi koji diskutuju u vezi sa novonastalom situacijom.

Geološki stručnjaci trenutno pokušavaju da otkriju šta je izazvalo pukotinu, sudeći po lokalnim medijima.

Jedinica za civilnu zaštitu veruje da je pukotinu prouzrokovao zemljotres koji je pogodio zemlju prošle nedelje, ali još jedna istraga geloga sa Univerziteta u Sonori otkrila da su farmeri iz regiona napravili nasip kako bi zadržali kišnicu koja je počela da se izliva.

Stručnjaci veruju da je ovo izazvalo stvaranje podzemnog toka, koji je omekšavao površinsku zemlju sve dok se ona nije urušila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: