Javno predavanje profesora Halberstama "U ime neuspeha"

Ambasada SAD u saradnji sa Centrom za istraživanje kultura, politika i identiteta IPAK, podržala je učešće američkog profesora Džudit “Džek“ Halberstam koji će održati predavanja i radionice u okviru međunarodne Letnje škole za seksualnosti, kulture i politike, od 18. do 24. avgusta u Beogradu.

Život

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

12:59

Default images

Džudit Halberstam je profesor američkih studija i etniciteta, rodnih studija i uporedne književnosti na Univerzitetu Južna Kalifornija. Halberstam je autor pet knjiga i velikog broja članaka na temu queer identiteta, seksa i medija, subkultura, vizuelne kulture, rodne raznovrsnosti, popularnog filma i animacije.

Profesor Halberstam boravi u Beogradu u okviru "U.S. Speaker Program-a" koji omogućava da uz podršku Ambasade SAD svake godine u Srbiju dođe 15-20 renomiranih stručnjaka iz različitih oblasti. Oni drže predavanja, radionice i seminare širom sveta o brojnim temama. Program aktivno promoviše razumevanje spoljne politike SAD i drugih ključnih političkih odluka, kao i političkog, ekonomskog, društvenog i kulturnog konteksta u kome one nastaju.

Profesor Halberstam će u sredu 20. avgusta u 19:30 časova održati javno predavanje na temu "U ime neuspeha" na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, Karađorđeva 65, Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: