Zašto se svetski milioneri polivaju ledenom vodom?

Mark Zakerberg pokrenuo je trend u tehnološkom svetu. I to napokon jedan u kom nema suparnika, nego su svi veliki rivali iz sveta tehnologije odlučili da stanu na istu stranu i pomognu u prikupljanju novca za obolele od Lu Gerigove bolesti.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 17.08.2014.

12:17

Default images

Ako već do sada niste videli, u pitanju je "ledeni izazov" organizacije ALS, u kom slavni na sebe izliju kantu ledene vode, pritom doniraju novac i onda i izazovu iduće tri osobe da naprave isto u roku od 24 sata.

Kako je krenulo, uskoro to "stablo" izazova više neće biti moguće pratiti, ali svoj je izazov do sada već ispunila velika "tehnološka trojka".

Tvorac Fejsbuka, Zakerberg je izazvao Bila Gejtsa, osnivača Majkrosofta, a on Elona Maska, osnivača kompanija SpaceX i Tesla Motors, koji je i sam, uz pomoć svojih sinova, izvršio dužnost.

Na Tviteru je napisao: "Klinci su izlili pet kanti s ledenom vodom na moju glavu za ALS i ja izazivam Noča (tvorca igre Minecraft), Džonija Depa i Tonija Hoka".

Čini se da se ovaj izazov polako širi van granica IT sveta, pa su mu se tako pridružili i Opra Vinfri i Džastin Biber koji je potom izazvao predsednika SAD, Baraka Obamu, da učini to isto. . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: