Vudi Alen: Nemam prijatelje crnce, ali ni belce

Optužen da u svojim filmovima nema crnih glumaca, proslavljeni američki reditelj Vudi Alen odgovara svojim poznatim, sarkastičnim humorom.

Život

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

22:03

Default images

Na pitanje novinara "Njujork obzerver" da li namerava da u budućnosti radi s nekom afroameričkom glumicom poput Vajole Dejvis, Alen je uzvratio: "Samo ako budem napisao priču koja joj pristaje. Ljudi se ne angažuju zbog rase, već zato što odgovaraju za određenu ulogu".

"Ideja da namerno ne radim sa crnim glumcima je glupa. Rasa, prijatelji, to za mene ništa ne znači. Jedino je bitno da umetnik odgovara ulozi", objasnio je sedamdesetosmogodišnji reditelj i oskarovac.

Premda je blizak s rediteljem Spajkom Lijem, Alen precizira: "Sprijateljio sam se sa Spajkom Lijem. Ne družimo se, ali ja se ionako ni sa kim ne družim. Nemam ni crne, ni bele prijatelje".

Da se u Alenovim filmovima mogu ipak naći glumci različitih rasa, dokazao je sajt “Pure People” koji citira tri, doduše retka, izuzetka: Čivetel Edžiofor u filmu "Melinda i Melinda" (2005), Freida Pinto u filmu "Upoznaćeš visokog, crnog muškarca" i Džozefina Bejker u filmu "Ponoć u Parizu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: