Sersei će hodati gola po Dubrovniku?

HBO je zatražio dozvolu dubrovačke uprave za snimanje provokativne scene od katedrale pa do Palate Sponza.

Život

Izvor: Jutarnji.hr

Petak, 01.08.2014.

16:32

Default images

Na portalu Watchers of the Wall, na kome obožavaoci serije “Igra prestola” dele najnovije informacije, osvanuo je članak u kome autor tvrdi kako je HBO zatražio dozvolu dubrovačke gradske uprave za snimanje scene u kojoj će gola glumica hodati od katedrale do Sponze.

Reč je o sceni sramotnog hoda kraljice Seresei koju igra glumica Lina Hedi.

Na sceni će biti i 500 statista, prenosi Dubrovniknet. Najavljuju se i skori početak snimanja nove sezone ali i proba kostima sledeće nedelje u Splitu.

Ove godine je kao nova lokacija uvršten i Šibenik čiji su gradonačelnik i zamenik gradonačelnika i sami bili na audiciji za statiste.

Podsećamo nakon što su dve sezone ovog televizijskog hita snimane u Dubrovniku, aktuelna, četvrta, snimala se i u Splitu i okolini, a "Dalmacija News" piše da je u planu da se i peta sezona snima u Hrvatskoj, samo što bi lokacijama trebalo da se dodaju Šibenik i Imotski.

Snimanje bi ovog puta u Hrvatskoj trebalo da traje još duže, odnosno oko mesec i po dana, a gradonačelnik Imotskog potvrdio je da su obavljeni razgovori sa predstavnicima HBO-a, iako nije mogao da potvrdi ništa konkretno: "Sve ćemo učiniti što je u našoj moći da se kadrovi ove serije snime u Imotskom, jer bi to značilo mnogo za turističku promociju Dalmatinske zagore i grada Imotskog", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: