Samo je birokratija jača od Sile

Kada vam je zvaničan potpis L. Skajvoker sigurno možete sebi da obezbedite prilično "kul" status u određenim krugovima, ali možete imati i problem s birokratijom.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

10:53

Default images

Britanka Lora Metjuz je 2008. godine bez problema kod matičara dodala srednje ime po čuvenom džedaju iz serijala "Ratovi zvezda" i postala Lora Skajvoker Metjuz, ali kada je nedavno pokušala da produži pasoš u kome se potpisala kao "L. Skajvoker" bila je odbijena.

Rečeno joj je da britansko ministarstvo unutrašnjih poslova "ne priznaje promenu imena kada je novo ime zaštićeno robnom markom ili autorskim pravima".

"Naša obaveza je da se ne naruši reputacija pasoša Velike Britanije, da ništa u vezi sa njima ne bude dovedeno u pitanje", rekla je portparolka službe za izdavanje isprava za BBC.

Lora je bila besna, jer proteklih šest godina nije naišla na sličan problem i isti potpis već koristi na vozačkoj dozvoli, svim kreditnim karticama i ostalim dokumentima.

Ipak, postignut je kakav-takav kompromis - na pasošu stoji njen stari potpis "L. Metjuz", ali je u podacima ipak ispisano "Lora Skajvoker Metjuz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: