Dejvid Duhovni: Šta bi bilo da sam Rus?

Američki glumac Dejvid Duhovni pokrenuo je polemiku u Rusiji nakon što se pojavio u patriotski obojenoj reklami u trenutku kada ukrajinska kriza i dalje jasno ocrtava napetosti između Rusa i Zapada.

Život

Izvor: Index.hr

Nedelja, 27.07.2014.

20:22

Default images

"Ima jedna druga zemlja iz koje potiče moje prezime i ponekad se pitam: Da li bi sve bilo drugačije da sam Rus?", pita se Duhovni u reklami objavljenoj na YouTubeu koja hvali kvalitet ruskog piva.

Glumac, zvezda uspešnih televizijskih serija "Dosje X" i "Kalifornikacija", nabraja zatim razne životne sudbine koje su mogle da ga zadese da je Rus: astronaut, direktor baleta, pevač sa zaliscima iz vremena SSSR-a, hokejaš i slično.

"Shvatio sam da, kao Rus, imam puno toga na šta mogu da budem ponosan", zaključuje s čašom piva u ruci.

Reklamu je pohvalio ruski potpredsednik vlade Dmitrij Rogozin: "Ako zanemarite da je reč o reklami, vidi se da je sve napravljeno s ljubavlju", napisao je na Tviteru.

Ali televizijska mreža sklona Kremlju, Rosija 24, zamerila je glumcu što je na Tviteru napisao da nije Rus, nego Ukrajinac, malo pre objavljivanja videa, iako je prethodno tvrdio da mu otac ima poljske i ruske korene.

"To mu nije smetalo da nastupi u reklami s velikim budžetom koja govori o ponosu naše domovine Rusije", primetio je zajedljivo jedan voditelj na toj televiziji.

"Da li je Duhovni poludeo? Možda će sad i on dobiti (ruski) pasoš, nakon Žerara Depardjea ", francuskog glumca koji je početkom 2013. postao ruski građanin, prokomentarisao je jedan korisnik Tvitera.

I američki mediji, poput internet stranice Globalpost.com, zamerili su glumcu "nedostatak osećaja za izbor trenutka" objavljivanja te "nacionalističke reklame" budući da je 17. jula malezijski putnički avion s 298 putnika i članova posade oboren raketom na istoku Ukrajine, pri čemu su sve osobe u avionu poginule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: