Britanski princ Džordž slavi prvi rođendan

Britanski princ Džordž, treći u redu za britanski presto, danas slavi prvi rođendan.

Život

Izvor: Beta

Utorak, 22.07.2014.

15:27

Default images

Princ Vilijam i supruga Kejt Midlton za sina pripremaju proslavu u palati Kensington. Rođendansku tortu slavljeniku pripremiće mama, a proslavi će prisustvovati porodica i prijatelji.

Rođendan će Džordžu čestitati i prababa, kraljica Elizabeta Druga, ali ne i deda, princ Čarls, koji je sa suprugom Kamilom u Škotskoj.

Za medije su povodom rođendana objavljene tri nove zvanične fotografije princa, urađene tokom posete Prirodnjačkom muzeju u Londonu početkom jula.
Beta/AP
Na jednoj od fotografija, koja je objavljena u nedelju, vidi se da je princ Džordž naučio da hoda, a na preostalim pozira s roditeljima.

"Princ Džordž je bio živahan, siguran u sebe i pun pouzdanja. To je jedan veoma odlučan mali dečak", izjavio je fotograf Džon Stilvel koji je napravio snimak.

Prema danas objavljenoj anketi Vjuzbanka, 50 odsto Britanaca smatra da je rođenje Džordža doprinelo boljoj slici kraljevske porodice u javnosti.

Džordž je uoči prvog rođendana dobio i svog prvog zvaničnog dvojnika, rođenog četiri dana pre njega.
Beta/AP
On se zove Fredi Minis i živi na području Eseksa. Fredi je pobedio na konkursu dvojnika britanskog princa. Na konkursu je bilo nekoliko stotina beba.

Džordž Aleksandar Luis rođen je 22. jula 2013. u 16:24h, u bolnici Sent Meri u Londonu. Prvi put se pred novinarima pojavio 27 sati po rođenju, ispred porodilišta, zatim tri meseca kasnije na krštenju.

U aprilu su objavljene fotografije princa iz Australije i sa Novog Zelanda, tokom njegove prve zvanične posete inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: