"Ne tražite vanzemaljce. Oni idu u Pakao"

Poznati kreacionista Ken Hem koji je nedavno debatovao sa Bilom Najom o poreklu svemira, poziva naučnike da prestanu da traže vanzemaljske oblike života, jer "mali zeleni" verovatno ne postoje, a ako postoje, svejedno idu u Pakao.

Život

Izvor: Huffington Post

Utorak, 22.07.2014.

13:25

Default images

Foto: Toru Watanabe / Flickr.com

"Biblija je jasna: Adamov greh uticao je na celi svemir", napisao je Hem u svom blogu. "To znači i da su vanzemaljci pogođeni Adamovim grehom, ali pošto nisu njegovi potomci, ne mogu biti spaseni".

Ovaj post inspirisan je nedavnom objavom naučnika NASA da očekuju da će prve dokaze postojanja vanzemaljskog oblika života pronaći u narednih 20 godina.

"Malo je verovatno da su ljudi sami u beskonačnosti svemira", rekao je tada NASA administrator Čarls Bolden.

Međutim, Hem, predsednik i izvršni direktor organizacije "Odgovori u Knjizi Postanja" i Kreacionističkog muzeja u Petersbugu, kaže da smo verovtno sami.

"Zemlja je specijalno stvorena za čoveka", a cela potraga za vanzemaljcima, je "vođena ljudskom pobunom protiv Boga u očajničkom pokušaju da se dokaže evolucija".

Ako vanzemaljci postoje, ni Isus ih neće spasiti, smatra Hem.

"Isus nije postao "Bog-Klingonac" ili "Bog-Marsovac". Samo potomci Adama mogu biti spaseni. Božiji sin ostaje "Bogo-čovek" kao naš Spasitelj. Zapravo, Biblija jasno navodi da Oca vidimo kroz Sina (a Sina kroz Njegovu Reč). To su geriše da vanzemaljci mogu reagovati na jevanđelje potpuno pogrešno", napisao je Hem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: