Top 10: Pesme za prvi svadbeni ples

Između pozdravljanja brojnih gostiju, vođenja računa o svim detaljima i treme zbog stupanja na ludi kamen, prvi svadbeni ples je verovatno jedan od retkih trenutaka svadbe koji mladenci mogu da ukradu samo za sebe. Zato je izbor pesme koja će pratiti taj ples veoma važan.

Život

Izvor: Izvor: B92

Nedelja, 13.07.2014.

15:40

Default images

Spotifaj, onlajn servis za emitovanje muzike, (koji je korisnicima u Srbiji još uvek zvanično nije dostupan) sastavio je listu od deset pesama koje najčešće prate prvi svadbeni ples.

Na osnovu spiska pesama koje korisnici, mahom anglosaksonskog sveta, sastavljaju na Spotifaju, napravljena je priložena lista.

Iako je uočljivo prisustvo aktuelnih hitova (ipak je leto godišnje doba sa najviše venčanja), kao što je pesma “All of Me” Džona Ledženda, prvo mesto suvereno drži klasik “At Last” Ete Džejms.

Premda pesma Ete Džejms važi za jednu od najlepših ljubavnih balada, na novi talas njene popularnosti uticalo je i to što je aktuelni predsednik SAD Barak Obama svoj prvi ples sa suprugom Mišel, nakon inauguracije, otplesao baš uz tu pesmu.

Očigledno je i da su Amerikanci “nadglasali” Britance, jer se ostrvski svadbeni hit “You’re beautiful” Džejmsa Blanta nije našao među prvih deset.

A kada pogledate njihovu listu, ne oklevajte da sa nama u komentarima podelite i to uz koju pesmu ste vi ušli, ili želite da uplovite u bračne vode. (I ne, “Danas majko ženiš svoga sina…” ne dolazi u obzir.)

1. At Last, Etta James

.

2. I Won’t Give Up, Jason Mraz

.

3. You Are The Best Thing, Ray LaMontagne

.

4. All of Me, John Legend

.

5. Better Together, Jack Johnson

.

6. A Thousand Years, Christina Perri

.

7. Everything, Michael Bublé

.

8. First Day Of My Life, Bright Eyes

.

9. Then, Brad Paisley

.

10. Make You Feel My Love, Adele

. Foto: johnhope14 / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: