Optičari ljuti na Olanda zbog novih naočara

Francuski predsednik je naljutio domaće optičare kada je nedavno stvoje stare naočare zamenio novim.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2014.

22:08

Default images

Razlog njihovog nezadovoljstva nije, međutim, u punijem, modernijem okviru predsedničkih naočara već u činjenici što oni nisu "made in France".

Prema pisanju lista Uest-Frans, njih iritira to što na predsedničkom nosu počivaju naočare uzvoznog porekla, tj. danske marke Lindberg.

Zato je jedna fabrika za izradu dioptrijskih ramova iz okoline Nanta, na severu zemlje, poslala predsedniku par "100 odsto francuskih" naočara, uz predlog da Oland postane "ambasador francuske optike".

Uz naočare, direkcija fabrike, koja zapošljava 35 radnika, poslala je predsedniku i pismo u kojem ga upozorava da se "domaća proizvodnja suočava sa oštrom međunarodnom konkurencijom", te da joj valja pomoći.

"Vi ste, gospodine predsedniče, važan promoter imidža u svetu,a vaš izbor rama mogao bi da navode na zakljucak da baš nijedna francuska fabrika nije mogla da zadovolji vaše potrebe. Noseći naše naočare, mogli biste da postanete ambasador francuske optike", navodi se u pismu direkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: