Tuži grad Njujork i traži dva sekstiliona dolara

Njujork je ovih dana suočen sa najskupljom tužbom koju je neko podneo u istoriji tužbi: 62-godišnji Aton Purisima tuži grad Njujork za dva sekstiliona dolara, iznos koji sadrži 36 nula.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.05.2014.

09:20

Default images

Sve je počelo tako što je Purisimu u njujorškom autobusu ujeo bolestan pas u prst. Kada je otišao u bolnicu jedan kineski par ga je bez odobrenja fotografisao, a pored toga, naveo je i da je kafa na njujorškom aerodromu La Gvardija preskupa.

Zbog svih ovih stvari, kako prenosi britanski Gardijan, Purisima je podneo tužbu protiv gradskog prevoza u Njujorku, aerodroma, dve klinike, jedan supermarket i jednog pekara.

Pošto sve što je "pretrpeo" ne može biti kompenzovano novcem, on je zatražio nadoknadu u rekordnoj svoti, samo što toliko novca koliko traži ne postoji u svetu.

Inače Purisima nije nepoznat sudovima, jer je, pored svih ostalih, do sada podneo, bez uspeha, tužbe protiv Kine, kao i više američkih banaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: