Japan - pomalo "neobična" svečana večera za Baraka Obamu

Američki predsednik Barak Obama za svoju prvu večeru tokom posete Japanu ješće suši u jednom malom restoranu na stanici tokijskog metroa.

Život

Izvor: Beta

Sreda, 23.04.2014.

12:38

Default images

Džiro Ono, 88-ogodišnji majstor za suši lično će odabrati šta će poslužiti američkom predsedniku i njegovom domaćinu japanskom premijeru Šinzu Abeu u restoranu koji je uprkos skromnom ambijentu zaslužio tri zvezdice prestižnog gastronomskog vodiča "Mišlen" (Michelin).

Restoran Sukijabaši nalazi se u suterenu jedne zgrade u centru Tokija koji i izlazi na stanicu podzemne železnice.

U minimalističkom ambijentu sa 24 mesta, za najmoćnijeg čoveka sveta, naviknutog na raskošne gala večere, neće biti ni srebrnog escajga ni kristalnih čaša, ali će, ako je verovati Mišlenovom vodiču, imati priliku da proba suši savršenog ukusa i kvaliteta.

Levoruki glavni kuvar Džiro Ono već više od pola veka pravi najfiniji suši. Kod njega 20 sušija za jednu osobu košta najmanje 30.000 jena (oko 211 evra), što je početna cena. "To možda izgleda skupo, ali treba pre svega imati u vidu izuzetan ukus", piše Mišlen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: