Zov divljine: Okršaj krokodila i nilskih konja

Serija fotografija koja prikazuje dramatičan trenutak direktnog sukoba grupe krokodila i krda nilskih konja još jednom je prikazala nadasve surovo lice prirode.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

16:28

Default images

Fotograf Mark Mol proteklih dana leteo je iznad nacionalnog parka reke Luangve, kada je uočio zaista neverovatan i potresno dramatičan prizor koji je ovekovečio serijom fotografija, prenosi Dejli telegraf.

Krokodili su se na suncu odmarali u plićaku južne pritoke Luangve, kada su se pojavili nilski konji, u želji da se rashlade od nesnosne vrućine koja zahvata ovo sušno područje Zambie.

Ipak, čini se da životinje nisu našle zajednički jezik, jer se susret dve vrste završio krvoprolićem.

„Videli smo više od 100 krokodila koji su jurili na beživotnog nilskog konja tokom vrelog, sušnog podneva“, zabeležio je Mol u svom dnevniku putem kojeg posetiocima interneta prenosi utiske sa svojih putovanja.

Još jednom nemi pred zakonom i pravilima prirode, korisnici interneta ubrzo su proširili Molove fotografije, koje su objavili i brojni mediji.

Fotografije, koje beleže surov okršaj, možete pogledati u priloženom video-zapisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: