Klinton: Ne bi me iznenadilo da vanzemaljci postoje

Bil Klinton smatra da nismo sami u svemiru.

Život

Izvor: Huffington Post

Petak, 04.04.2014.

08:44

Default images

U emisiji Džimija Kimela, bivši američki predsednik rekao je da ga ne bi iznenadilo da našu planetu jednog dana posete vanzemaljci.

"Znamo da živimo u svemiru koji se neprekidno širi", rekao je on Kimelu. "Znamo da ima na milijarde zvezda i planeta i da univerzum samo postaje veći. Znamo zahvaljujući vrhunskim teleskopima da je samo u poslednje dve godine identifikovano više od 20 planeta izvan Sunčevog sistema koje su dovoljno udaljene od svojih zvezda i dovoljno guste, da mogu podržati neki oblik života. Dakle, sve je verovatnije da nismo sami".

Na Kimelovo pitanje da li misli da vanzemaljci zaista postoje, Klinton je rekao: "Ne znam, ali me ne bi iznenadilo da nas jednog dana posete. Samo se nadam da neće biti kao u filmu Dan nezavisnosti".

Klinton je rekao i da je nedugo pošto je postao predsednik, naložio svojim pomoćnicima da istraže Oblast 51, kako bi proverili da li tamo ima vanzemaljaca.

Tvrdi i da je pregledao dokumenta o Rozvelu i da nije pronašao nikakve dokaze da su vanzemaljci ikad posetili zemlju.

Ipak, ako se to desi, smatra da će Zemlja od toga samo imati korisni.

"Možda je to jedini način da se ovaj naš izdeljeni svet ujedini. Zamislite kako bi sve razlike među ljudima na Zemlji izgledale beznačajno, kada bi nam pretio osvajač iz svemira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: