Blant u Top giru o bombardovanju Srbije

Britanski pevač Džejms Blant, domaćoj publici poznat i po tome što je bio oficir NATO snaga na Kosovu 1999. godine, spomenuo je bombardovanje Srbije gostujući u čuvenoj emisiji "Top gir".

Izvor: B92
YouTube
YouTube

Na internetu se pojavio isečen delić njegovog gostovanja, a tokom četiri sekunde videa Blant uz psovku kaže: "Mi smo, znate, baš izbombardovali Srbe" ("We, you know, having bombed the crap out of the Serbs"), koji je izazvao polemike na internetu.

Inače, ovo nije prvi put da Blant javno govori o svom vojnom roku i boravku na Kosovu.

Među pričama iz vojske, svakako je najviše ostala upamćena ona da je 2010. rekao da je "sprečio treći svetski rat".

Blant je rekao da je to učinio tako što je odbio naredbu glavnokomandujućeg u vojnim operacijama snaga NATO-a na Kosovu, američkog generala Veslija Klarka, da napadne ruske snage na prištinskom aerodromu 1999. godine.

Vesti

Vice: Zašto ne treba razvlačiti studiranje

Prvo, odmah prestani da čitaš ovaj tekst, iščupaj modem iz struje i vrati se hrpi papira, skripti i beleški ispred sebe. Nisi? Nisam ni mislio. Znam koliko je teško ubaciti se u u studentski mod kada je poslednji ispit koji si dao bio u septembru prošle godine, a dosad je već trebalo da budeš diplomirani "drmr". Nezaposlen, ali sa diplomom. I s punim pravom da sereš po nepravičnom sistemu i kosmosu.

Vesti sreda 1.07. 13:38 Komentara: 0
strana 1 od 2281 idi na stranu