Blant u Top giru o bombardovanju Srbije

Britanski pevač Džejms Blant, domaćoj publici poznat i po tome što je bio oficir NATO snaga na Kosovu 1999. godine, spomenuo je bombardovanje Srbije gostujući u čuvenoj emisiji "Top gir".

Život

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2014.

12:04

Default images

Na internetu se pojavio isečen delić njegovog gostovanja, a tokom četiri sekunde videa Blant uz psovku kaže: "Mi smo, znate, baš izbombardovali Srbe" ("We, you know, having bombed the crap out of the Serbs"), koji je izazvao polemike na internetu.

Inače, ovo nije prvi put da Blant javno govori o svom vojnom roku i boravku na Kosovu.

Među pričama iz vojske, svakako je najviše ostala upamćena ona da je 2010. rekao da je "sprečio treći svetski rat".

Blant je rekao da je to učinio tako što je odbio naredbu glavnokomandujućeg u vojnim operacijama snaga NATO-a na Kosovu, američkog generala Veslija Klarka, da napadne ruske snage na prištinskom aerodromu 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: