Britanski političar: Poplave su posledice gej brakova

Britanski političar iz redova Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) Dejvid Silvester je danas naveo da su nevreme i poplave koje su nedavno zahvatile Britaniju posledica odluke vlade u Londonu da legalizuje homoseksualne brakove.

Život

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.01.2014.

10:18

Default images

Silvester, koji je u UKIP prebegao iz Konzervativne stranke na čelu sa premijerom Dejvidom Kameronom iz protesta zbog ozakonjivanja braka među partnerima istog pola, izneo je svoju neverovatnu tvrdnju u pismu upućenom lokalnom dnevnom listu, prenela je agencija AFP.

"U aprilu 2012. sam pisao Dejvidu Kameronu da ga upozorim da će posle usvajanja zakona o istopolnim brakovima uslediti prirodne katastrofe", naveo je Silvester, član veća grada Henli-on-Temz, zapadno od Londona.

"Kameronova je krivica što je velik deo zemlje pogođen nevremenom i poplavama. On je arogantno postupio protivno Jevanđelju, zahvaljujući kojem je Britanija nekad davno postala "velika", pa je lekcija koju svi moramo da naučimo da niko, koliko god bio moćan, ne može nekažnjeno da radi protiv Svemoćnog Boga", istakao je Silvester.

Portparol UKIP-a, stranke sa anti-imigrantskim stavovima, izjavila je da "stranka ne deli" Silvestrovo mišljenje, ali i da on ima pravo na iznošenje svojih stavova.

Britanski parlament je prošle godine usvojio zakon o homoseksualnim brakovima, uprkos oštrom protivljenju čak i iz redova Kameronovih konzervativaca, a očekuje se da će se prva istopolna venčanja održati u martu.

UKIP nema predstavnike u britanskom parlamentu, ali ankete pokazuju da je to trenutno treća najjača stranka u Britaniji sa podrškom oko 12 odsto javnosti. UKIP se ponosi time što nije poklekao pred "političkom korektnošću" kad je reč o socijalnim temama i zahvaljujući svojim antiimigracionim i antievropskim stavovima dobija sve veću podršku među građanima.

Krajem decembra i početkom januara je poplavljeno nekoliko priobalnih gradova u Velikoj Britaniji usled jakih padavina i vetra brzine do 113 kilometara na čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: