Japanci uspeli da pobede gravitaciju (VIDEO)

Bez dima, specijalnih efekata i ostalih mađioničarskih trikova, naučnici sa Univerziteta u Tokiju uspeli su da se suprotstave gravitaciji.

Život

Izvor: B92

Petak, 03.01.2014.

14:08

Default images

Kako prenosi NPR, tim tokijskog univerziteta otkrio je novu tehniku levitiranja uz pomoć zvučnih talasa. Video-snimak objavljen 31. decembra prikazuje demonstraciju onoga na čemu japanski naučnici rade već duže vreme.

Na njemu se vide četiri zvučnika raspoređena u uglovima kockaste platforme dimenzija. Oni emituju supersonične zvučne talase koje ljudsko uvo ne može da detektuje.

Oni međusobno konverguju sa moćnim vibracijama koje se sudaraju u središtu platforme. Zahvaljujući tome mogu da održe u vazduhu kapi vode ili sićušne predmete, ali i da ih pomeraju poput malenih NLO-a.

Daljim razvojem ove tehnike levitacije, tvrde naučnici , mogao bi da se razviji novi način upravljanja objektima koji bi imao znatno širu primenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: