Šta smo najviše retvitovali u 2013?

Tačno je da se loše vesti putem Tvitera u svetu šire brže nego na bilo koji drugi način, ali ono što je korisnicima te društvene mreže važnije jeste odavanje počasti koje sledi.

Život

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

13:08

Default images

U okviru godišnjeg svođenja računa Tviter je premotao 2013. godinu i saopštio nam presek najvažnijih događaja u godini na izmaku, bar ako se može verovati komentarima korisnika te društvene mreže.

Ono što je zanimljivo svakako su poruke na Tviteru koje su izazvale najveću pažnju i koje su bile retvitovane od drugih korisnika najviše puta, prenosi američki magazin "Tajm".

Najpopularniji tvit tako je poruka glumice Lee Mičel, koja se upravo na toj društvneoj mreži prvi put obratila javnosti nakon smrti njenog ljubavnog i glumačkog partnera, glumca Korija Montita iz serije “Glee”.

“Hvala vam svima na tome što mi pomažete u ovim teškim vremenima svojom velikom ljubavlju i podrškom. Kori će zauvek biti u mom srcu”, napisala je Mičelova 29. jula ove godine, dodavši poruci sliku zaljubljenog para.

Tu poruku na svoje profile prenelo je trenutno više od 394 000 korisnika tvitera, ali je u jednom trenutku zabeleženo čak 408.266 retvitovanja. Tako je upravo taj tvit poneo titulu “najretvitovanijeg” u 2013. godini. Drugo mesto zauzela je nedavna vest o smrti glumca Pola Vokera, koja je 1. decembra sa njegovog zvaničnog naloga na Tviteru u jednom trenutku retvitovana nešto više od 400.000 puta. Taj broj je trenutno manji, baš kao u slučaju tvita Lee Mičel, jer su mnogi korisnici kasnije povukli poruku sa svojih naloga.

U ovom slučaju zanimljivo je svakako to da je tvit koji se pojavio na nalogu Pola Vokera zapravo sadržao link ka vesti originalno objavljenoj na Fejsbuku.

Treće mesto zauzela je još neobičnija, ili možda bolje reći sasvim obična poruka. U pitanju je tvit Najala Horana, člana popularnog benda “One Direction”, kojim je proslavio svoj dvadeseti rođendan.

“Jessss! Imam 20 godina! Vuhuuuu! Nisam više tinejdžer”, napisao je Horan 12. septembra i “zaradio” više od 360 000 retvitova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: