"Selfi" Obame tokom komemoracije Mandeli razljutio sve

Većina američkih i britanskih medija objavila je takozvanu “selfi” fotografiju predsednika SAD Baraka Obame, na kojoj je on nasmešen sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom i danskom premijerkom Hele Torning Šmit, ocenjujući je neprimerenom za vreme komemoracije Nelsonu Mandeli.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.12.2013.

20:30

Default images

Na Tviteru se pojavilo više fotografija na kojoj je Obama nasmejan i veseo dok se na komemoraciji slika i razgovara sa premijerkom Danske, dok pored sedi njegova supruga Mišel koja, kako ocenjuju mediji, očigledno, po izrazu lica, ne odobrava takvo ponašanje.

"To su svetski lideri, a ne gomila tinejdžera koji se kikoću. Zar nisu mogli da sačekaju pre nego što počnu da se glupiraju naokolo", pita britanski Indipendent.

Sličan stav iznose i mnogi na Tviteru, od toga da Mandelin poslednji ispraćaj svakako nije mesto za slikanje "selfija", do ocene da sledi "sapunska opera kod kuće" zbog Obaminog slikanja sa plavokosom premijerkom Danske.

"Selfi" je skoro ustanovljeni izraz za fotografiju napravljenu mobilnim telefonom ili veb kamerom, kada osoba slika samu sebe i fotografiju postavi na društvene mreže.

List Njujork Dejli Njuz navodi da se na slikama očigledno vidi da Mišel Obama ne odobrava takvo ponašanje svog supruga tokom komemorativnog ispraćaja velikog borca za prava crnaca u Africi, i ocenjuje da se samo ona ponašala "svečano", kako dolikuje tom trenutku.

Gardijan piše da "ma koliko oni bili poznati", nisu uspeli da odole da naprave “selfi” fotografiju na komemoraciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: