Zaradio hiljade evra prodajući "svež vazduh" u limenci

Jedan francuski student zaradio je na hiljade evra prodajući – limenke “svežeg vazduha”.

Orange Izvor:
Podeli

Antoan Debli odlučio je da ponudi ljudima limenke vazduha zapremine 250 ml u svom rodnom gradu Monkjuku na jugozapadu Francuske.

Ovaj 22-godišnjak objavio je ideju na francuskom sajtu za prikupljanje sredstava za projekte KissKisBankBank i bio je iznenađen kada je prikupio više od 800 evra za samo nekoliko nedelja.

Nakon što je napravio sajt i ponudio “100 % bio-proizvod” po ceni od 4,8 evra uz poštarinu od 5,4 evra, interesovanje je poraslo – za samo tri nedelje, dobio je 1.000 porudžbina.

Međutim, osobe koje ne razumeju francuski verovatno ne shvataju zašto je ovaj proizvod tako popularan.

Naime, na tom jeziku Monkjuk (Montcuq) često se pogrešno izgovara kao “mon kul”, što bi moglo da se prevede kao “moja pozadina”.

To znači da naziv “Vazduh Monkjuka” može da se tumači i kao “Vazduh moje pozadine”.

“Sveži vazduh Monkjuka je 100 odsto organski i vodi vas u dubine grada, kako bi vam dao nove ideje. Idealan je kada vam treba inspiracija”, kaže Debli.

Svako ko želi da kupi malo takvog vazduha treba da požuri, jer Debli prodaje svega 10 litara nedeljno – “kako ne bi potrošio resurse”.

Prati B92 na Viberu

Vesti

"Vesele sedamdesete" se vraćaju na TV B92

Doba "Led cepelina" i neukrotivih lepršavih uvojaka vraća se na TV B92! Od ponedeljka 29. maja svakim danom od 20.30h (subotom od 22h) gledaoci će moći da prate hit seriju "Vesele sedamdesete" koju jednako gledaju mladi, kao i oni koji su u ludim sedamdesetim bili mladi. Serija je duhovita, brza i prepuna popularnih muzičkih hitova iz sedamdesetih.

Vesti ponedeljak 29.05. 12:35 Komentara: 8

Veliki koralni greben ugroženiji nego što se mislilo

Australijski Veliki koralni greben je, usled klimatskih promena, ugroženiji nego što se mislilo, saopštili su naučnici. Porast temperature vode u martu i aprilu izazvao je najgoru dosad zabeleženu epizodu "izbeljivanja" grebena, koji se prostire na 2.300 kilometara.

Vesti ponedeljak 29.05. 09:54 Komentara: 0
strana 1 od 3295 idi na stranu