- Vesti -

Zaradio hiljade evra prodajući "svež vazduh" u limenci

Jedan francuski student zaradio je na hiljade evra prodajući – limenke “svežeg vazduha”.

Orange Izvor:
Podeli

Antoan Debli odlučio je da ponudi ljudima limenke vazduha zapremine 250 ml u svom rodnom gradu Monkjuku na jugozapadu Francuske.

Ovaj 22-godišnjak objavio je ideju na francuskom sajtu za prikupljanje sredstava za projekte KissKisBankBank i bio je iznenađen kada je prikupio više od 800 evra za samo nekoliko nedelja.

Nakon što je napravio sajt i ponudio “100 % bio-proizvod” po ceni od 4,8 evra uz poštarinu od 5,4 evra, interesovanje je poraslo – za samo tri nedelje, dobio je 1.000 porudžbina.

Međutim, osobe koje ne razumeju francuski verovatno ne shvataju zašto je ovaj proizvod tako popularan.

Naime, na tom jeziku Monkjuk (Montcuq) često se pogrešno izgovara kao “mon kul”, što bi moglo da se prevede kao “moja pozadina”.

To znači da naziv “Vazduh Monkjuka” može da se tumači i kao “Vazduh moje pozadine”.

“Sveži vazduh Monkjuka je 100 odsto organski i vodi vas u dubine grada, kako bi vam dao nove ideje. Idealan je kada vam treba inspiracija”, kaže Debli.

Svako ko želi da kupi malo takvog vazduha treba da požuri, jer Debli prodaje svega 10 litara nedeljno – “kako ne bi potrošio resurse”.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Španci polako ukidaju Koridu?

Parlament španskog regiona Balearska ostrva usvojio je zakon koji na borbama sa bikovima zabranjuje ubijanje i povređivanje životinja, korišćenje alkohola i prisustvo osoba mlađih od 18 godina.

Vesti ponedeljak 24.07. 19:37 Komentara: 12

B92 i LAV dele dva frižidera sa 25l piva

Povodom 125 godina pivare u Čelarevu, LAV pivo, sa potpuno novim dizajnom pakovanja, organizuje veliku nagradnu igru za potrošače! Prva dva čitaoca koja se jave na mejl lifestyle@b92.net osvojiće dva LAV frižidera sa 25l piva.

Vesti ponedeljak 24.07. 14:26 Komentara: 0
strana 1 od 3390 idi na stranu