Francuska: Za klijente prostitutki kazna 1.500 €

Donji dom francuskog parlamenta usvojio je danas predloženi zakon o kažnjavanju klijenata prostitutki u Francuskoj.

Život

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2013.

17:31

Default images

Tekst je usvojen sa 268 glasova za, 138 poslanika je bilo protiv, a njih 79 uzdržano. Zakon predviđa novčanu kaznu od 1.500 evra za one koji traže usluge prostitutki, a kazna se udvostručuje ako je reč o ponovljenom delu.

Da bi zakon stupio na snagu, potrebno je da ga usvoji i gornji dom francuskog parlamenta Senat.

Procenjuje se da u Francuskoj ima oko 20.000 prostitutki, a da je 90 odsto stranog porekla. Mnogi smatraju i da, koliko god bi zakon mogao da bude dobar za obračun sa uličnom prostitucijom, neće učiniti ništa kad je reč o prostituciji koja se ugovara preko interneta.

Sličan predlog bio je u parlamentu krajem 2011. i imao je podršku i levice i desnice, ali nije stigao na dnevni red iz proceduralnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: