Bil Gejts pravi novu vrstu kondoma

Fondacija Bil i Melinda Gejts ulaže milion dolara u izradu prijatnije vrste prezervativa, u cilju borbe protiv prenosivih polnih bolesti.

Život

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.11.2013.

10:33

Default images

Jedan broj američkih stručnjaka već radi na izradi finijih prezervativa, poput istraživavča sa američkog univerziteta u Oregonu koji rade na izradi ultratankog prezervativa od poliuretanskog polimera, preneo je švajcarski list 24 sata.

Međutim, pažnju fondacije Gejts skrenulo je istraživanje kalifornijskih laboratorija Apeks Medikal Tehnolodži iz San Dijega koje rade na izradi prezervativa od kolagenih vlakana dobijenih od junećih tetiva.

Stručnjaci iz San Dijega dobiće tako od Bil Gejtsa donaciju od milion evra za nastavak istraživanja koje će omogućiti korisnicima daleko veći užitak prilikom polnog odnosa jer je izrađen od finijeg i tanjeg materijala koji se prilagođava datom obliku i omogućava veću osetljivost.

Novi materijal neće više praviti alergijske reakcije na koži kao što je do sada bio slučaju sa prezervativima od veštačkih materijala.

Laboratorija koja se bavi ovim radom u eksperimentalnoj fazi biće snabdevana materijalom iz jedne kineske prodavnice hrane, ali će u slučaju otpočinjanja proizvodnje morati da se obrate velikim klanicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: