Crkva se izvinjava Čarlsu Darvinu

Engleska crkva će se izviniti Čarlsu Darvinu za početno odbijanje njegovih teorija, skoro 150 godina nakon objavljivanja njegovog najpoznatijeg rada.

Život

Izvor: Telegraph

Utorak, 12.11.2013.

21:10

Default images

Engleska crkva će u izjavi zaključiti da je bila previše odbrambena i isuviše emocionalna u odbijanju Darvinovih ideja.

Ovaj hrabri potez svakako neće obradovati delove Crkve koji veruju u kreacionizam i Darvinove ideje smatraju suprotnim hrišćanskim učenjima.

Izvinjenje, koje je napisao velečasni dr Malkom Braun, direktor crkve za misiju i javne poslove, smatra da su hrišćani odbijanjem Darvinove teorije o prirodnoj selekciji, napravili iste greške koje su napravili sumnjanjem u Galilejovu astronomiju u 17. veku.

U izjavi će stajati: „Čarlse Darvinu: 200 godina nakon tvog rođenja, Engleska crkva ti duguje izvinjenje zbog nerazumevanja, i zbog prve pogrešne reakcije učinili smo da te mnogi i dan danas ne razumeju. Želimo da se vratimo starim vrednostima i nadamo se da će ovo popraviti sve što smo učinili“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: