Zašto ljudi stavljaju slike žirafa na Fejsbuk umesto svojih?

Slike žirafa misteriozno se pojavljuju na Fejsbuku umesto profilnih slika dok korisnici pokušavaju da reše zagonetku.

Život

Izvor: Telegraph

Sreda, 30.10.2013.

12:00

Default images

Novi trend na Fejsbuku doveo je do toga da korisnici menjaju svoje fotografije slikom žirafe s obzirom da nisu u stanju da reše zagonetku.

Zagonetka postavlja pitanje: „Tri sata ujutro je, neko zvoni na vaša vrata i vi se budite. Neočekivani posetioci! U pitanju su vaši roditelji i došli su na doručak. Imate džem od jagode, med, vino, hleb i sir. Šta ćete prvo otvoriti?“.

Fejsbuk korisnici koji ne uspeju da reše zagonetku moraju da promene svoju profilnu fotografiju i stave sliku žirafe i dalje proslede zagonetku svojim prijateljima u privatnoj poruci ne bi li oni uspeli da daju tačan odgovor.

Ova zagonetka postala je pravi hit na društvenoj mreži i dobila je oprečne reakcije od korisnika. Dok su se neki umorili od slika žirafa, drugi smatraju da je u pitanju interesantna akcija i da je dobro biti deo zabavne društvene aktivnosti poput ove.

U 2010. godini pojavio se sličan trend na Fejsbuku kada su korisnici menjali svoje profilne fotografije slikama omiljenih likova iz crtanih filmova. Kasnije je otkriveno da je u pitanju bio protest da se podrže deca.

Ispod fotografije nalazi se odogovor na zagonetku. Nemojte ga čitati ukoilko želite da sami rešite zagonetku.
Beta/AP Photo/Ben Curtis
Kao odgovor se priznaju „vrata“ i „oči“, izjavili su kreatori zagonetke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: