Rodman o raskalašnom životu vođe Severne Koreje

Denis Rodman opisao je život vođe Severne Koreje kao žurku sa „sedam zvezdica“ sa konstantnim koktelima i zabavama na privatnom ostrvu i luksuznim jahtama Kima Jonga Una.

Život

Izvor: Telegraph

Utorak, 22.10.2013.

19:30

Default images

Bivša košarkaška zvezda je drugi put posetila Severnu Koreju u septembru i Kima opisuje kao „dobrog prijatelja“.

U intervjuu za list "San", Rodman je izjavio da je proveo sedam dana na Kimovom privatnom ostrvu.

„To je bilo poput odlaska na Havaje ili Ibicu, ali sa razlikom da samo on tamo živi. Kim voli da oko sebe ima ljude. U njegovom društvu je uvek između 50 i 60 osoba, normalnih ljudi koji piju koktele i sve vreme se zabavljaju“, izjavio je Rodman i dodao:

„Ako pijete tekilu, to je onda najbolja tekila. Šta god poželite, Kim ima najbolje od toga“.

Rodman se u Severnu Koreju vratio sedam meseci nakon prve posete Pjongjangu kada je snimao dokumentarni film u vezi sa košarkom, a Kim je veliki fan ovog sporta.

Organizacije za ljudska prava, međutim, zahtevaju veći pritisak na režim Kima Jonga Una, koji je potrošio 645 miliona dolara na luksuz u 2012. godini.

Kim je kupovao egzotične ljubimce, parfeme i elemente za kupatilo, sudeći po izveštaju koji je dostavljen parlamentu Severne Koreje početkom oktobra.

Samo vrhunski alkohol koji je diktator kupio vredi 30 miliona dolara dok je kupljena elektronska oprema koštala 37 miliona dolara.

Vođa Severne Koreje takođe je kupio satove u vrednosti od 8,2 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: