Najbolje vežbe za seks i veću "izdržljivost"

Kegelove vežbe olakšavaju orgazam, vežbe za bicepse jačaju libido, sklekovi povećaju izdržljivost, dok tzv. srećno dete garantuju veću gipkost u spavaćoj sobi.

Život

Izvor: 24sata.hr

Ponedeljak, 21.10.2013.

21:10

Default images

Vežbe mogu poboljšati seksualni život, posebno kod žena. Njima često treba podsticaj, a vežbanje pojačava cirkulaciju i tera krv u genitalije što povećava zadovoljstvo. Dobra priprema su čučnjevi, što se niže spuštate to mišići karlice više rade i omogućavaju bolju kontrolu prilikom orgazma. Preporučuje se da svakog dana radite 15 do 30 čučnjeva.

Vežbe za veću gipkost

Bol u leđima ili nogama može uništiti trenutak strasti zbog čega se preporučuje vežbanje koje dovodi do gipkosti. Položaj "srećna beba" povećava pokretljivost i šansu za orgazmom. Dovoljno je leći na leđa sa kolenima savijenima prema grudima i stopala uhvatiti rukama, pa potom noge lagano približiti podu. Ovu pozu treba držati tri do pet minuta.

Vežbe za karlicu

Dobra prokrvljenost genitalija osiguraće veće uživanje u seksu, a u tome pomažu vežbe za karlicu. Te vežbe jačaju mišiće i omogućavaju intenzivniji orgazam. Najbolje je leći na leđa i saviti noge pod uglom od 120 stepeni i lagano podizati zadnjicu. Vežbu je važno ponoviti 20 do 25 puta.

Vežbe za bicepse

Vežbanje podiže nivo testosterona, polnog hormona koji pomaže u seksualnom životu žena i muškaraca. On jača seksualnu želju, a rast će podstaći vežbe za bicepse. Dovoljno je dizati tegove ili flašice vode svaki dan.

Vežbe u paru

Vežbanje u paru poboljšava seksualni život, potvrdila su brojna istraživanja. Parovi tako mogu isprobati jednostavne vežbe koje će rasplamsati strasti, a jedna od njih je iskorak. Najbolje je u uspravnom stavu jednom nogom iskoračiti i saviti koleno pod pravim uglom, a drugu nogu ispružiti ka napred. Pritom se partneri mogu međusobno pridržavati tako da jedno drugom stave ruku na rame. Vežbu treba ponoviti dva do pet puta.

Kegelove vežbe

Vežba čini majstora, a za intenzivnije orgazme mogu pomoći Kegelove vežbe koje jačaju karlicu. Stiskajte mišiće karlice koji su odgovorni za zadržavanje mokraće, kao da pokušavate da sprečite mokrenje. Vežbe tri puta na dan omogućiće vam orgazme iz snova, tvrde lični treneri i seksualni terapeuti.

Sklekovi

Obični sklekovi i vežbe sa loptom jačaju celo telo, a povećavaju gipkost što ih čini odličnim treningom za žene, ali i muškarce posebno u misionarskom položaju kada je težište celog tela na rukama. Preporučuje se da napravite 10 sklekova u tri serije, a isto važi i za sklekove sa loptom.

Lezite na grudi i pod noge stavite loptu za pilates pa se podignite od poda. Loptu potom zarolajte prema prsima pa natrag koristeći trbušne mišiće.

Most

Most je jedna od vežbi u jogi koja jača mišiće karlice i omogućava bolju kontrolu. Ona će ženi olakšati postizanje orgazma, ali i povećati pritisak na partnerov penis, što će popraviti i njegov užitak u seksu. Lezite na pod i savijte kolena pod pravim uglom pa rukama obuhvatite članke. Nakon toga podignite zadnjicu od poda i držite je u vazduhu 10 sekundi. Ponovite vežbu najmanje tri puta.

Vežbe za butine

Drhtanje butina najčešće se događa tokom ili nakon seksa, a za to su kriva loša forma i umor. Izdržljivost će povećati jednostavne vežbe. Najbolje je sesti na stolicu sa kolenima savijenim pod uglom od 90 stepeni i podići najpre jednu nogu, a potom drugu. Preporučuje se da vežbe ponovite u tri serije sa 10 dizanja svake noge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: