Ogluveo zbog skičanja svinja

Francuski sud naložio je jednoj kompaniji za uzgoj svinja da isplati odštetu bivšem radniku koji je ogluveo zbog neprestanog skičanja životinja o kojima se starao.

Život

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2013.

17:27

Default images

Kako prenosi AFP, sud u istočnom gradu Lons-le-Sonje, na području planinskog venca Jura, ustanovio je da je kompanija Pelizari počinila "neoprostivu grešku" time što nije zaštitila Serža Personenija od rizika na radu.

Suma koju će Pelizari morati da plati 59-godišnjem radniku biće utvrđena nakon njegovog lekarskog pregleda. Personeni, koji je u ovoj kompaniji radio sedam godina, bio je zadužen da pazi i hrani 4.000 svinja.

Gluvoća je u Francuskoj ustanovljena kao jedna od mogućih povreda na radu 2012. kada je odlučeno da osobe koje rade u prostorijama u kojima nivoi decibela premašuju 85, moraju da imaju zaštitnu opremu.

Sudija je izjavio da je Personeni "radio u uslovima suprotnim ljudskom dostojanstvu". Svinja popila 18 piva, napala kravu i pala u nesvest

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: