A za papu - 20 godina star reno 4

Jedan italijanski sveštenik poklonio je papi Franji 20 godina star beli reno 4 kako bi mogao da se vozika po Vatikanu.

Život

Izvor: BBC

Sreda, 11.09.2013.

10:07

Default images

Automobil, koji je prešao 300.000 km, papi je poklonio otac Renco Zoka. Papa se nakon toga provozao kolima. Poznat po skromnom načinu života, papa Franja je rekao da je vozio ista kola u rodnoj Argentini.

U želji da ohrabri štednju i skromnost u Crkvi, papa je urgirao da se izbegava voženje preskupih limuzina. Otac Zoka kaže da je bio oduševljen papinim naporima da napravi "crkvu za siromašne", pa ga je to inspirisalo za ovakav poklon.

"Šta je bolji poklon od mog starog renoa 4?", rekao je. Ipak, Zoka se iznenadio što ga je papa pozvao da se zahvali na poklonu.

Papino obezbeđenje, pak, bilo je šokirano kada je sam papa Franja uzeo ključeve i odlučno provozao svoj "novi" automobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: