Otkrivena potpuno nova vrsta sisara!

Istraživači iz Smitsonijana su objavili da su napravili retko otkriće poptuno nove vrste sisara nazvane olinguito. Nova vrsta pripada grupi velikih stvorenja kao što su psi, mačke i medvedi.

Život

Izvor: Huffington Post

Četvrtak, 15.08.2013.

18:20

Default images

Stvorenje veličine rakuna živi na drveću planinskih šuma u Ekvadoru i Kolumbije, sudeći po istraživaču iz Smitsonijana koji je poslednjih deset godina posvetio njegovom praćenju.

Međutim, njegovo otkriće nije trebalo da bude toliko teško s obzirom da jedan primerak živi u zoološkom vrtu u Vašingtonu koji vodi Smitsonijan sa zamenjenim identitetom.

Malo stvorenje iz zoološkog vrta, nazvano Ringerl, pomešano je sa sestrinskom vrstom – olingo, što je bilo prilično čudno pošto se dve vrste veoma razlikuju.

Ono je u zoo vrt stiglo radi parenja, ali se to nije desilo.

„Ispada da Ringerl nije bio izbirljiv već je u pitanju bila pogrešna vrsta“, izjavio je Kristof Helgne iz Smitsonijana.

Nova vrsta se hrani voćem i nosi samo jedno mladunče tokom trudnoće.

Drugi stručnjaci smatraju da u pitanju nije samo davanje novog imena nečemu starom, već je u pitanju potpuno nova vrsta i vrlo bitno otkriće koje se desilo u poslednjih 35 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: