Dečak našao mumiju na bakinom tavanu

Desetogodišnji Aleksander Ketler iz Nemačke pronašao je na tavanu svoje bake stari sanduk sa mumijom koja podseća na egipatsku.

Život

Izvor: Klix.ba

Nedelja, 04.08.2013.

08:45

Default images

Stručnjaci istražuju da li je mumija, koja je bila u sarkofagu zajedno sa maskom smrti, posudom koju su koristili stari Egipćani za čuvanje uklonjenih organa i drugim predmetima, originalna egipatska relikvija, replika ili nešto sasvim drugačije.

Dečak je sanduk našao dok je pretraživao bakin tavan u mestu Dipholc na severu Nemačke.

Aleksandrov otac Luc Volfgang Ketler rekao je nemačkom dnevniku "Bild" da se seća kako je njegov otac nabavio sanduk tokom putovanja u severnu Afriku pedesetih godina prošlog veka.

Stariji Ketler očigledno nikada nikome nije govorio o sanduku, niti sadržaju.

Ketler je naglasio da je slučaj prava misterija, ali i smatra da će se pokazati da je reč o replici.

"Jedini način da se utvrdi šta je u pitanju je snimanje rendgenom", zaključio je Ketler i dodao da je mumija prebačena u Berlin, gde bi stručnjaci trebalo da izvrše neophodna ispitivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: