Novi šampion u slaganju Rubikove kocke

Australijanac Feliks Zemdegs (17) postao je svetski šampion u klasičnom slaganju Rubikove kocke, nakon složio sva polja za 7,36 sekundi.

Život

Izvor: Izvor: vijesti.me

Utorak, 30.07.2013.

22:49

Default images

Titulu svetskog šampiona za 2013. i nagradu od 4.500 dolara osvojio je na prvenstvu koje je održano u Las Vegasu uz učešće više od 550 takmičara iz 37 zemalja.

Zemdegs ipak nije bio brži od trenutnog svetskog rekordera Matsa Valka iz Holandije koji je u martu ove godine složio kocku za samo 5,55 sekundi.

"Tajna brzog slaganja kocke se ne razlikuje od tajne šaha ili kuvanja", objašnjava Tajson Mao, predsednik svetskog udruženja slagača Rubikove kocke.

"Za osvajanje šampionske titule potreban je svakako talenat, ali verujem da uz dovoljno vežbe i truda svako može da složi Rubikovu kocku za manje od 30 sekundi", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: