Žene varaju više nego ikad

Zahvaljujući finansijskoj nezavisnosti i društvenim medijima, žene su sklonije preljubi više nego ikad.

Život

Izvor: Daily Mail

Sreda, 03.07.2013.

19:16

Default images

Procenat Amerikanki koje su bile neverne svojim muževima porastao je za 40 odsto u poslednjih 20 godina, što znači da trenutno čak 21 odsto supruga vara svoje partnere.

“Muškarci i dalje varaju češće nego žene, ali se razlika sve više smanjuje”, kaže Janji Djamba, direktor Centra za demografska istraživanja AUM.

Ovakav rast slučajeva prevare rezultat je finansijske nezavisnosti koju žene danas imaju i to što su im dostupne društvene mreže.

“One mogu da podnesu eventualnu posledicu afere, budući da sada imaju veća primanja i bolje prilike za zaposlenje”, kaže Peper Švarc, sociolog Univerziteta u Vašingtonu.

Dok jedan od četiri muškarca racionalizuje svoje neverstvo izgovorom da im je “brak nesrećan”, čak jedna od dve žene koriste isto opravdanje.

Foto: imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: