Kineskinja predaje fiziku u svemiru (VIDEO)

Kineska astronautkinja Vang Japing, obavila je prvo predavanje iz svemira. Vang je govorila u prenosu uživo, a uz pomoć kolege je objašnjavala fiziku u bestežinskom stanju. Ona se nalazi u Tiangong-1 svemirskoj laboratoriji, gde je i svemirska letelica Šenzhou.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2013.

09:25

Default images

Šenzhou-10 je peta kineska svemirska misija u kojoj učestvuje posada, a završiće se 25. ili 26. juna. Posada će danas pokušati da izvrši manuelno pristajanje. To znači povratak u u kapsulu Šenzhou, odvajanje od laboratorije Tiangong, let oko laboratorija i novo spajanje.

Vang je u svojoj demonstraciji napravila nekoliko eksperimenata, a cilj je bio objasniti koncepte težine i mase u svemiru. Osim toga, odgovarala je i na pitanja studenata o onome što se može videti u svemiru. Prenos je pratilo blizu 60 miliona studenata i profesora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: