Ovo je devojka pametnija od Ajnštajna

Trinaestogodišnja devojčica Neha Ramu ima veći koeficijent inteligencije od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, što je za naučnike pokazatelj da je pametnija od ove dvojice čuvenih fizičara.

Život

Izvor: Izvor: www.dnaindia.com

Petak, 07.06.2013.

16:33

Default images

Indijska devojčica koja živi u Engleskoj je na Mensinom testu iteligencije postigla rezultat od 162, što je do sada najbolji rezultat za nekoga ko ima manje od 18 godina.

Prema britanskom ogranku Mense, ovaj neverovatan rezultat je tinejdžerku smestio među 1% najinteligentnijih ljudi u Engleskoj, a stručnjaci tvrde da je to potvrda da je devojčica inteligentnija od fizičara Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Ovaj fantastični rezultat na testu joj je omogućio da postane deo kluba Mense - elitnog dela čovečanstva sa najvišim koeficijentom inteligencije.

Neha Ramu je rođena 8. maja 2000. godine u Bangaloru, njeni roditelji su oboje oftalmolozi, a preselila se u Englesku 2007. godine, gde trenutno ide u 7. razred osnovne škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: