Preminula Ester Vilijams

Američka glumica i šampionka u plivanju Ester Vilijams, najpoznatija po ulozi u mjuziklu "Bal na vodi", umrla je danas u 91. godini u Los Anđelesu, izjavio je njen predstavnik za štampu, Harlan Bol. .

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.06.2013.

20:30

Default images

Vilijams, jedna od najvećih holivudskih zvezda 1940-ih i 1950-ih godina, umrla je mirno, u snu, kazao je Bol, dodajući da je glumičino zdravlje bilo oslabljeno zbog starosti.

Poznata kao "Holivudska sirena" i "Kraljica surfa", Ester Vilijams je još kao tinejdžerka postala šampionka u plivanju, da bi kasnije igrala u nizu popularnih mjuzikla, tzv. "akvamjuzikla" sa plesnim numerama u vodi i tačkama sihronizovanog plivanja. Na vrhuncu karijere bila je druga glumica po visini zarade u Holivudu, odmah iza Beti Grejbl.

"Ne umem da glumim, ne umem da pevam, ne umem da plešem. Moji filmovi su sastavljeni od otpadaka pronađenih u producentskoj korpi za đubre", umela je da kaže o svom filmskom talentu.

Decenijama kasnije, malo je ublažila samokritiku: "Gledam u tu devojku i sviđa mi se. Mogu da shvatim zašto je postala popularna kod publike".

Rođena je u predgrađu Los Anđelesa u avgustu 1921. Kao mlada plivačica, postavila je tadašnji svetski rekord na 100 metara u slobodnom plivanju i štafeti 4 puta 400 metara. Takođe je radila i kao manekenka.

Kasnije, tokom 1960-ih, snimila je nekoliko TV emisija i bila voditelj takmičenja u plivanju za televiziju ABC tokom Olimpijskih igara 1984. godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: