Papa: Ponekad zadremam tokom molitve

Papa Franja podelio je lične trenutke sa 200.000 vernika i priznao da ponekad zadrema dok se moli na kraju dana.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 19.05.2013.

10:55

Default images

"Ponekad zadremam, savladan umorom na kraju dana, ali on (Bog) razume", rekao je u subotu papa Franja, poznat po neposrednom pristupu i jednostavnosti, u otvorenom razgovoru sa učesnicima velikog međunarodnog skupa katoličkih udruženja na Trgu svetog Petra u Rimu.

Papa se takođe, s puno emocija, podsetio razgovora sa svojom bakom i odluci da postane sveštenik, a govorio je i o političkoj korupciji i svojim brigama o Crkvi koja je, kako kaže, vrlo često okrenuta ka sebi, preneo je Rojters.

"Ukoliko iskoračimo iz sebe, srešćemo se sa siromaštvom", rekao je papa ponavljajući poziv katolicima da urade više za one na marginama društva kojima je pomoć najpotrebnija.

"Danas, i to mi slama srce da kažem, smrt beskućnika od hladnoće nije novost. Danas su vesti skandali - to je vest, ali mnoga deca koja nemaju hranu - to nije vest. To je strašno", primetio je poglavar Rimokatoličke crkve.

"Ne možemo postati uštogljeni hrišćani, previše ljubazni, koji mirno govore o teologiji, uz čaj. Moramo da postanemo hrabri hrišćani i da se okrenemo ka onima kojima je pomoć najpotrebnija" , poručio je papa.

Okupljeni vernici i predstavnici katoličkih udruženja, od kojih su mnogi uključeni u dobrotvorni rad, prekidali su njegovo obraćanje čestim aplauzima, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: