Važno je zvati se V8, Lucifer, Pravda, 4Real...

Odabrati ime novorođenčetu nije nimalo jednostavno. Svi roditelji žele da ćerci ili sinu daju lepo ime koje ima neko značenje, a upravo zbog toga neki od njih se previše zanesu...

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

09:55

Default images

Novi Zeland je objavio listu imena koja su roditelji hteli da daju deci, ali odbijeni su zbog toga što su imena bila suviše bizarna ili čak uvredljiva.

Na spisku se nalazi 77 imena koje su vlasti odbile, odnosno nisu dali roditeljima da takvo ime daju detetu. Između ostalog, na spisku su: 4Real, V8, Kraljica Viktorija... Jednoj bebi roditelji su hteli dadaju ime Lucifer, dok su drugi svoje novorođenče želeli da nazovu "Anal".

Mnogi roditelji su, ipak, tražili da se u okviru detetovog imena nađu i titule - princeza, kralj, vojvoda... Ali, njihovi zahtevi su odbijeni. Neki roditelji su tražili da dete nosi njihovo ime, ali da im se dodaje - Drugi, Treći, Četvrti.... Najviše puta je odbijeno ime Pravda.

Ali, neki su uspeli da daju deci bizarna imena poput - "Stanica autobusa broja 16" (Number 16 Bus Shelter) ili "Ponoćni Šardone" (Midnight Chardonnay).

Sud je 2008. godine naredio roditeljima da ćerci koju su nazvali "Talula radi Hula iz Havaja" (Talula Does The Hula From Hawaii) promene ime i prestanu da ismejavaju vlastito dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: