Kako bi Barbi izgledala da je stvarna?

Ako bi Barbi bila prava žena, morala bi da hoda „četvoronoške“, a glavu ne bi mogla da drži uspravno.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2013.

12:18

Default images

Nerealne proporcije predstavljene u novom grafikonu, pokazuju da Barbi ima nekoliko centimetara širu glavu, od prosečne žene, dok joj je vrat duplo duži i 15 cm tanji od prosečnog.

Da je stvarna, Barbi ne bi mogla da drži glavu uspravno.

Njen struk od 40 cm takođe bi bio 10 cm uži od glave, što ostavlja mesta za samo pola jetre i nekoliko centimetara debelog creva.

Kao i krhki 8 cm široki zglobovi na rukama i 20 cm široki članci na nogama ne bi mogli da izdrže podizanje bilo kog težeg predmeta.

Uz to, ne bi mogli da izdrže težinu celog tela, pa bi Barbi morala da hoda „na sve četiri“.

Grafikon koji je objavio sajt za pronalaženje centara za lečenje mentalnih poremećaja Rehabs.com ukazuje na sasvim nerealne fizičke karakteristike lutke koja je već 50 godina uzor mnogim devojčicama.

Na grafikonu stoji da su šanse da se pronađe žena podjednako visoka i tankog vrata kao Barbi svega jedan naspram 4,3 milijarde. Isto tako, pronaći ženu sa podjednako uskim strukom kao kod ove lutke bilo bi veoma teško: svega jedna od 2,4 milijarde bi mogla da ima taj obim.

Lutak Ken, s druge strane, nešto manje odudara od fizičkih proporcija muškarca.
rehabs.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: