Preživeo napad ajkule - sad se bori za njih

Džonatan Katrejn surfovao je duž Kalifornijske obale kada ga je napala velika bela ajkula. Srednjoškolac se borio da oslobodi svoju nogu iz čeljusti 3,5 metra velike nemani, koja ga je povukla ispod vode. Danas, Džonatan je posvetio svoj život borbi protiv istrebljenja velike bele ajkule koja mu je umalo oduzela život.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2013.

16:15

Default images

Ove životinje su van domašaja lovaca - komercijalnih i sportskih ribolovaca još od 1994. godine - ali i pored toga njihov broj je i dalje u značajnom padu. Prirodnjaci smatraju da je ostalo još 340 ajkula u severozapadnom Pacifiku.

Ovog meseca savezna država Kalifornija dodala je na spisak zaštićenih životinja i veliku belu ajkulu.

Od kada je preživeo napad, Džonatan Katrejn putuje po svetu i piše knjige o svom iskustvu i bori se da skrene pažnju na opasnost koja preti ajkulama širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: