Najkul gradonačelnik dolazi u Srbiju?

Džon Gnar, "najkul" gradonačelnik na svetu dolazi u avgustu mesecu u Srbiju kako bi učestvovao u takmičenju u spremanju specijaliteta od belih bubrega.

Život

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

20:21

Default images

Gnar nikad nije išao na fakultet, radio je kao taksista, svirao u lokalnom pank bendu "Runny nose", napravio karijeru komičara na Islandu, a od 2009. je na funkciji prvog čoveka Rejkjavika.

Osnivač Mudrijade, Ljubomir Erović iz Gornjeg Milanovca, zvanično je izazvao Gnara ali i islandski tim u borbi za pobednika desete po redu manifestacije koja slavi recepte od belih bubrega.

Na svom Fejsbuku rečima:"Prihvatam izazov" on je potvrdio da dolazi poslednjeg dana avgusta u ovaj grad.

Ovo nije neobično, posebno ako znamo da su Islanđani veoma umešni u spremanju specijaliteta od belih bubrega.

Erović kaže da je Island planirao da učestvuje i prošle godine na ovom takmičenju ali su odustali u poslednjem tretnutku.

Gnaru je ponuđena pozicija "počasnog predstavnika najmud(r)ijeg čoveka godine" koju bi trebalo da primi poslednjeg dana manifestacije.

Svetsko prvenstvo u spremanju specijaliteta od belih bubrega je najveći festival tog tipa u svetu i održava se svake godine u Gornjem Milanovcu gde se testisi smatraju afrodizijakom i prirodnom zamenom za vijagru.

Na festivalu se kuvaju beli bubrezi različitih životinja, od bika, magarca, kengura, zeca, jelena, ajkule, labuda...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: