Umrla najstarija žena na svetu

Bes Kuper, amerikanka koja je važila za najstariju osobu na svetu, umrla je u 4. decembra u staračkom domu u 116. godini.

Život

Izvor: Beta

Sreda, 05.12.2012.

09:40

Default images

Bes Kuper umrla je u gradu Monrou u američkoj saveznoj državi Džordžiji, kazao je njen sin Sidni Kuper. Kuper je kazao da se njegova majka nedavno lečila od stomačnog virusa, ali da se u ponedeljak osećala bolje. Juče je napravila frizuru i gledala televiziju, ali joj je ubrzo pozlilo i umrla je, kazao je Kuper.

"Sa sređenom frizurom izgledala je spremna da ode", dodao je.

Bes Kuper je za najstariju osobu na svetu proglašena u januaru 2011. U maju iste godine, Ginisova knjiga rekorda saopštila je da je Brazilka Marija Gomeš Valentin 48 dana starija, ali je ona umrla mesec dana kasnije.

Bes Kuper je prošle godine proslavila 115. rođendan sa prijateljima i rodbinom. Pojela je parče torte i uživala u nastupu jednog muzičara iz Nešvila.

Bes Kuper rođena je u Tenesiju, a u Džordžiju se preselila tokom Prvog svetskog rata. Radila je kao učiteljica.

Titula najstarije osobe na svetu sada pripada Dini Manfredini iz Ajove koja ima 115 godina. Najstarija osoba ikada bila je Žana Kalman, Francuskinja koja je živela 122 godine i umrla 1997.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: