Vlada SAD: Deco, neće biti smaka sveta

Vlada Sjedinjenih Američkih Država poručila je na svom zvaničnom blogu da 2012. godine neće biti smaka sveta, bez obzira na kalendar Maja i priče o raznim kometama i "skrivenim planetama".

Život

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

10:30

Default images

"Glasine o smaku sveta u 2012. su redovna pojava na internetu već neko vreme. Mnoge od njih spominju da se kalendar Maja završava (neće se desiti), da će kometa izazvati katastrofu (definitivno ne), da će nam se prišunjati skrivena planeta i udariti u nas (ne i ne), i mnoge druge. Svet neće nestati 21. decembra 2012. godine, niti bilo kog drugog dana u 2012", piše na blogu USA.gov.

Američka vlada u blogu pod nazivom "Strašne glasine o smaku sveta u 2012. su samo glasine" ističe da su glasine, nažalost, izazvale strah kod mnogih ljudi, a naročito kod dece. NASA je zbog svega dobila na hiljade pisama zabrinutih ljudi.

"Bar jednom nedeljno dobijem poruku od mladih ljudi, nekih koji imaju samo 11 godina, koji kažu da im nije dobro i da čak razmišljaju o samuobistvu zbog toga što se bliži smak sveta", kaže naučnik NASA Dejvid Morison.

USA.gov navodi da su se priče o "sudaru sa misterioznom planetom" pojavile i 2003. godine, a da kada je "bezbedno" stigla 2004. sve je "pomereno" za 2012.

"Šta je sledeće?", pita se američka vlada, a kao dodatne ohrabrujuće argumente prilaže linkove ka tekstovima koje su izradili stručnjaci NASA, koji odbacuju sve moguće teorije o skorom smaku sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: