South Park: Isus podržao Pussy Riot

Tvorci „South Park”-a našalili su se sa pompom koja prati uhapšene ruske pankerke iz benda Pussy Riot. U najnovijoj epoizodi, emitovanoj 31. 10. u SAD, podršku muzičarkama dao je Isus Hrist lično.

Život

Izvor: B92

Subota, 03.11.2012.

19:55

Default images

Epizoda A scause For Applause koja ismeva ljude koji izražavaju podršku nekom cause célèbre bez razmišljanja šta stoji iza toga, pokazuje Isusa u majici „Free Pussy Riot” (Oslobodite Pussy Riot).

„Podršku nekoj akciji ne treba da nosimo kao narukvicu, već tamo gde joj je i mesto - upravo ovde”, propoveda Isus stanovnicima South Parka, pokazujući majicu.

Tri članice ženskog pank benda osuđene su na dve godine zatvora u avgustu jer su pevale antiputinovsku pesmu u moskovskoj Sabornoj crkvi. U međuvremenu je jedna članica oslobođena.

Zatvaranje Ruskinja je isprovociralo talas osude u muzičkom svetu a javnu podršku na svojim koncertima pružile su im brojne zvezde, od Madone, Stinga i Pola Makartnija do bendova U2 i Franz Ferdinand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: